Trobada de famílies i mestres per parlar de lectura

Post date: 04/04/2013 14:54:01

Aquest dissabte dia 6 d'abril, Montserrat acollirà per tercera vegada la trobada de famílies i mestres del Bages sud. El motiu de la trobada d'enguany gira entorn de la importància de la lectura.

Enguany es compta amb la presència de professionals destacats com il·lustrador Agustín Comotto, que farà un taller sobre La lectura de les imatges en els contes infantils o l'escriptor Joan Portell, que ens parlarà de Llegir a casa. I l'Àlex Cosials presentarà el programa Lecxit, Lectura per a l'èxit educatiu, de la Fundació Jaume Bofill.

El programa també inclou la visita guiada a l'Escolania i el servei de monitoratge amb activitats per als nens i nenes mentre els pares participen en els tallers.

Per fer la inscripció, ompliu aquest formulari.

Agustin Comotto

Vaig néixer a Buenos Aires, Argentina, i dibuixo des que tinc memòria. Visc a Corbera de Llobregat, prop de Barcelona, on vaig arribar el 1999. Vaig començar dibuixant i escrivint còmics en revistes argentines i, des de fa molts anys, dibuixo i escric llibres infantils i juvenils.

He dibuixat llibres per editorials de Veneçuela, Mèxic, Argentina, Espanya i Itàlia i alguns s'han publicat a Corea, Suècia, Brasil, Suïssa i França.

Actualment, a més d'escriure i dibuixar, faig xerrades escolars explicant als nens i nenes com és l'ofici d'il·lustrador, i a mestres sobre la lectura d'imatge als llibres infantils i juvenils,.

Joan Portell

Joan Portell Rifà (Barcelona, 1965). Pedagog de formació i professió, escriu i fa crítica literària, especialitzada en literatura infantil i juvenil. Col·labora periòdicament en revistes com Cavall Fort, Descobrir Catalunya i NAT.

Lecxit

LECXIT, Lectura per a l’èxit educatiu, és un programa que té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. L’activitat principal consisteix en un espai de lectura setmanal on alumnes de 4rt de primària, comparteixen amb voluntaris/es moments de conversa i de lectura que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges i a incrementar les competències lectores. El voluntari/a contribueix a la creació d’un espai d’entreteniment, confiança i compromís educatiu amb l'infant.