Neix el Projecte 2Rius

Post date: 29/04/2013 10:32:48

Fa uns mesos que va iniciar un projecte de col.laboració entre AMPANS i el Pla Educatiu. Els centres de secundària del Bages sud participen, a través dels seus dinamitzadors esportius, i coordinats per un dels seus professors, en un projecte conjunt amb joves del Centre Ocupacional La Llum, d'AMPANS. De moment, hi ha hagut una xerrada sobre la discapacitat intel.lectual a l'INS Castellet dirigida als dinamitzadors, i una visita d'aquests al CO La Llum, en la qual van ser rebuts pels joves d'aquest centre.

Mentrestant, els nois i noies de secundària han preparat un itinerari per Sant Vicenç i Castellgalí adaptat a discapacitats. El proper divendres, 10 de maig, tots els joves el realitzaran junts.

El projecte ha estat batejat amb el nom de 2Rius, per la confluència dels rius Cardener i Llobregat al terme de Castellgalí, i pel valor simbòlic de la confluència de dues realitats en una de sola: els adolescents dels instituts i els joves amb discapacitat intel.lectual que, junts, conflueixen en una activitat comú d'intercanvi de tu a tu. Aquest projecte està resultant molt enriquidor per a tots, i representa un gran aprenentatge per als nostres adolescents.

Dos moments de la darrera trobada entre els impulsors

del projecte 2Rius, a Comabella.