El Pla lector continua avançant

Post date: 19/03/2012 11:20:53

BdPuntEdu és el programa experimental en biblioteca escolar impulsat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i gestionat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Va iniciar-se el curs 2010/2011, amb la participació d'un total de 54 escoles, escollides en la convocatòria de 2009.

Aquest projecte parteix d'una primera anàlisi de situació del projecte de biblioteca escolar. Per això, a l'Escola Sant Miquel han rebut la visita d'una professional bibliotecària col·legiada, qui ha observat el treball desenvolupat a l'escola (pel que fa als treballs de biblioteca escolar), i hi ha proposat un pla de treball específic per al centre (compra de fons, mobiliari, serveis de formació...).

El pla de treball ha estat acceptat per l'Escola, i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ha seleccionat un professional que s'encarregarà de fer-lo realitat a l'escola, durant el temps acordat.

Aquest programa es desenvoluparà de manera coordinada amb la intervenció d'un equip professional especialitzat en biblioteca escolar, i es farà un seguiment individualitzat. Es fa èmfasi específicament en tres línies de treball: dinamització dels serveis i recursos, gust per llegir i competència informacional.

Fins el curs passat, l'INS Castellet, l'Escola Sant Miquel, l'Escola Jaume Balmes i l'Escola Pompeu fabra ja eren centres PuntEdu. Enguany, s'hi han afegit l'Escola Puigsoler i l'Escola Sant Pere, i dos dels centres abans esmentats (l'INS Castellet i l'Escola Pompeu Fabra) han passat a ser Centres de referència del Pla d'Impuls a la Lectura.

A més, l'Escola Sant Miquel ha passat a ser centre BdPuntEdu (Biblioteca documentada PuntEdu).