Èxit de la Marató de jocs del Bages Sud

Post date: 04/06/2012 10:20:05

Hi ha alguna cosa més gratificant que veure la quitxalla somriure i disfrutar d'una activitat educativa?

La resposta la vam tenir el passat dimarts al migdia després de l'última rotació quan els 450 nens i nenes de cicle inicial del Bages Sud marxaven cap a les seves escoles tot demanant si el curs vinent tornaríem a trobar-nos en una nova matinal esportiva... Esperem que sí!

La jornada va començar a quarts de deu amb l'arribada dels participants de la primera Marató de jocs del Bages Sud, amb molta il.lusió i energia per a practicar totes i cadascuna de les activitats que havien preparat els coordinadors del Pla de l'Esport de les escoles del Bages Sud i que dirigien magistralment monitors del Consell Esportiu i dinamitzadors i dinamitzadores de secundària dels instituts Castellet, SES Bages Sud i Mare de Déu del Roser, així com els de primària de l'escola Sant Miquel i Sant Vicenç.

Tres zones de joc (pavelló, tennis/hoquei, petanca/gespa) es van habilitar per als 39 equips que es van formar en aquesta trobada de cicle inicial de les 8 escoles q formen part del Pla Educatiu d'Entorn del Bages Sud. En cadascuna de les zones de joc els esperaven dues propostes d'activitats diferents.

Així, l'alumnat va jugar a jocs tradicionals com ara les bitlles, el mata-conills o el futbol xinès i també a activitats de llançaments de precisió amb ringos. Van fer figures acrobàtiques amb parelles i grups de 3 tot posant-hi molt enginy i van gaudir de valent amb les activitats amb el paracaigudes.

Els jocs de persecució van tenir també el seu moment: la cadena curta i la cadena llarga, l'aranya, amb la mà al nas, la muralla xinesa... I com no, també hi va haver temps per als relleus, amb diferents materials! Us imagineu colpejar un globus amb una raqueta de tennis?

Més enllà de la pràctica esportiva, aquesta trobada ha estat un moment ideal per a compartir emocions amb alumnes d'altres escoles i fomentar així la cohesió entre iguals, per aprendre a respectar als altres i valorar l'esforç de tothom, per a potenciar les relacions alumne-professor i, per descomptat, per assolir hàbits saludables de pràctica física!

En resum, un gaudi el veure disfrutar aquests joves esportistes... A seguir jugant!

(Víctor Vera, ESC Sant Vicenç)